Referenser


Jag sökte en utbildning som baserar sin utbildning pÄ relevant litteratur, det vill sÀga vetenskapligt prövade metoder . Jag valde bort de mer kÀnda skolorna till förmÄn för Humanistiskt lÀrcenter. En fulltrÀff. Pedagogerna jag mött, under tiden jag lÀst till bÄde samtals och relationsterapeut, har engagerat vÀglett mig genom utbildningarna och varit mycket professionella och dÀrtill personliga. Jag har kÀnt mig sedd och bekrÀftad, vilket ju inte Àr sjÀlvklart nÀr man lÀser pÄ distans. Jag arbetar som samtalsterapeut och relationsterapeut men lÀser vidare pÄ Humanistiskt lÀrcentrum för att ytterligare komplettera min utbildning, och anser att de kurser som finns Àr och verkar sÄ bra att jag tror att jag kommer att komplettera med Ànnu fler.
Åsa Jinder, Musiker och författare
Tack sÄ mycket för en jÀttebra och givande utbildning. Det kÀnns som man fÄtt en hel del andra synsÀtt och en större förstÄelse inom arbetet som integrationsvÀgledare. Jag har Àven gÄtt en hel del kurser genom mitt arbete med ungefÀr samma upplÀgg och innehÄll, dÀremot sÄ skrapade vi bara mer pÄ ytan under dessa kurser, det hÀr blir mer djupgÄende och man fÄr en annan mycket bredare kunskap, vilket man definitivt kan ta med sig i yrkeslivet.

Jag kĂ€nner att jag kan rekommendera denna utbildning vidare till dem som Ă€r intresserad av att börja arbeta inom detta yrke, eller som redan har integrationsvĂ€gledare som yrkesroll. Åter igen - tack för en bra utbildning och ett bra upplĂ€gg!
Fredrik Magnusson, FĂ€rila, Integrationspedagog
Har lÀst tidigare till Samtalsterapeut och nu blev jag klar med utbildning som Integrationspedagog. BÄda utbildningar har varit givande,bÄde personligen och proffessionellt.
Vill tacka för otroligt bra handledning, snabb feedback, all uppmuntring och beröm jag fÄtt under bÄda utbildningar.
Kommer sÀkert att lÀsa igen hos Humanistcentrum och kan med glÀdje rekomendera andra.
Sanela Rovcanin, Apotekstekniker, Samtalsterapeut, Integrationspedagog
Jag har hela tiden pÄ vÀgen i min utbildning (alkohol- och drogterapeut) kÀnt mig omhÀndertagen och det har aldrig varit problem att komma i kontakt med handledaren, pÄ bÄde mejl och telefon.
Feed-backen man fÄr Àr bÄde upplyftande och gör att man utvecklas framÄt hela tiden. Handledarna Àr verkligen till för den studerande och man kÀnner aldrig att man besvÀrar, tvÀrtom sÄ kÀnner man sig enormt vÀlkommen vid varje kontakt.
Jag har inte Ängrat en sekund att jag valt humanistiskt lÀrcentrum för min utbildning och har redan funderat pÄ att gÄ fler av deras utbildningar.
Katarina Larsson, Helsingborg, KriminalvÄrden
Jag har lÀst drog och alkoholterapeut utbildningen och en helt ny arbetsmarknad har öppnat sig för mig, och jag har precis fÄtt mitt drömjobb! Utbildningen har varit intressant och givande genom hela upplÀgget och min handledare har varit snabb pÄ att svara och bra pÄ att hjÀlpa mig vid problem. Jag Àr otroligt nöjd och sÄ glad att jag valde denna utbildning!
Sofie PÄlsson, Teckomatorp. Undersköterska.
Utbildningen har varit vÀldigt givande bÄde för min personliga utveckling och i mitt yrke. Den har bidragit till ökad livskompetens och jag har kunskap, förstÄelse och redskap att möta och hjÀlpa andra att hantera sig sjÀlva och sina liv. Jag kan verkligen rekommendera utbildningen.
Hanna Marklund, SkellefteÄ, f.d fotbollsstjÀrna i landslaget
Processinriktad, inspirerande, kompetenshöjande utbildning med kunnig och engagerad handledning.
Rekommenderas varmt!
Marie Svedberg, DALHEM, Samordnare och Diplomerad Relationsterapeut
Jag vill tacka för en jÀttebra handledning, omgÄende Äterkoppling och feedback. Jag Àr extra tacksam för all beröm och uppmuntran som motiverade mig Ànnu mer. Jag har verkligen jobbat hÄrt och njutit av varje uppgift, jag var nyfiken och intresserad och det gjorde nog att jag lyckades.

Tack!
Sanela Rovcanin, Karlstad. ApoteksrÄdgivare
Materialet har varit bra och en del böcker har varit kluriga men annars mycket bra. Uppgifterna har varit givande och lÀttförstÄende. Mycket intressant och givande. LÀrt mig enormt mycket och fÄtt otroligt bra feedback frÄn handledaren och snabb respons vid uppgiftsinlÀmnandet. Enbart positivt.
Marie Nilsson, Löddeköpinge. Undersköterska.
Jag upplever att jag lÀrt mig mycket av utbildningen, bÄde om yrket och om mig sjÀlv. Utbildning Àr bra, Àven om man har en annan sysselsÀttning, dÄ man sjÀlv disponerar sin tid. Det krÀvs dock att man har sjÀlvdisciplin dÄ man sjÀlv ansvarar för att studierna blir gjorda och för hur lÄng tid det ska ta att göra dem olika uppgifterna. Det jag upplevde som lite svÄrare var att man skulle skaffa en praktikplats, men allt som allt Àr jag nöjd med utbildningen. Positivt Àr Àven att man har handledning under hela studietiden och att studielitteraturen ingÄr.
Cindy Vitai, HĂ€ssleholm. Samtalsterapeut
UpplÀgget att fÄ uppgifter allt eftersom man klarat av den föregÄende uppgiften har passat mig utmÀrkt. SÄ snart jag fÄtt svar sÄ har jag blivit triggad att sÀtta igÄng med nÀsta uppgift. Om jag fÄtt alla pÄ en gÄng sÄ hade jag nog inte reagerat pÄ samma sÀtt. Det blev som en morot till framgÄng och pÄminner om "klickmetoden" som man anvÀnde till hundar :-) I det hÀr fallet sÄ var det helt perfekt att hantera det sÄ.

Feedbacken har varit genomtÀnkt och det har gett mig mycket. Jag fÄr en stark kÀnsla av att "jag vill inte att det ska ta slut" . Det Àr vÀl det dÀr med "klickande" :-) jag vill ha mer klick.
Yvonne Eklöf, Sundsvall. Projektledare men siktar pÄ Samtalsterapeut
Till min handledare:

Jag Àr sÄ jÀtteglad!! Din reflektion pÄ mitt arbetet Àr ju toppen..... jag bara jublar. Det kÀnns sÄ bra och det har det gjort hela tiden. Om du var i nÀrheten skulle du fÄ en stor kram.
UpplÀgget och inriktningen Àr huvudet pÄ spiken exakt vad jag var ute efter och ville jobba med och lÀra mig mer om. Formen för kursen var ocksÄ perfekt eftersom jag jobbar heltid. Jag kÀnde mig trygg i att ha dig som stöd, svaren kom snabbt sÄ jag fick veta om jag var pÄ rÀtt vÀg eller om nÄgot behövde tittas nÀrmare pÄ. Jag riktigt lÀngtade till nÀsta uppgift.

Jag vill tacka dig av hela mitt hjÀrta, detta var det roligaste och mest spÀnnande jag gjort pÄ lÀnge. Jag Àr sÄ tacksam, villkorslös positiv aktning!!
Eva Rosander, Örebro. Administratör, Qi-terapeut(ljusakupunktur) och nu samtalsterapeut.
Till min handledare:

Jag har arbetat i mÄnga Är med mÀnniskor och har ett förflutet som inte alltid har gÄtt pÄ rÀls, sÄ nÀr jag bestÀmde mej för att gÄ denna utbildning sÄ kÀndes det rÀtt i tid. Jag Àr sÄ glad att jag har gjort det, men mest glad Àr jag för att jag fick lÀra kÀnna dej. Denna tiden har varit en av dom bÀsta i mitt liv, och jag kÀnner en sorg i hjÀrtat nÀr jag tÀnker pÄ att vÄrat arbete Àr slut. Du Àr en god mÀnniska som har allt det dÀr som inte alla andra har, vÀrme, kÀnsla, empati och kÀnslan av nÀrhet fast du Àr lÄngt bort. TACK, TACK och Äter TACK för allt, jag kommer nog att Äterkomma för att utbilda mej mer men mitt krav Àr att jag vill ha dej som lÀrare.
Anneli Johansson, Staffanstorp
Utbildningen till diplomerad samtalsterapeut hos Humanistiskt LÀrcentrum, har varit den bÀsta investering i bÄde tid, pengar och energi som jag nÄgonsin gjort. Handledningen har inneburit snabb respons, snabb hjÀlp och mycket pedagogiskt peppande. Litteraturen har kÀnts relevant och anvÀndbar, och metodiken jag lÀrt mig kÀnns uppdaterad och konkret. TillgÀngligheten hos min handledare har varit toppen, kontakten vÀnlig, personlig och professionell.

Att jag dels kunnat dela upp kostnaden, dels kunnat lÀsa allt pÄ distans, har möjliggjort hela utbildningen för mig, som samtidigt jobbat heltid och Àven praktiserat som terapeut.
NĂ€r jag efter avklarad utbildning Ă€ven fick en underbar blomsterbukett som grattis med bud, stod saken helt klar för mig – Humanistiskt LĂ€rcentrum Ă€r nĂ„got i sĂ€rklass. FrĂ„n en lĂ€rare till en annan: stort A i betyg!
Anna-Malin Lundström, Malmö. GymnasielÀrare och nu Àven Samtalsterapeut
Jag har studerat till och Ă€r klar Diplomerad Relationsterapeut hos Humanistiskt LĂ€rcentrum. VĂ€l genomtĂ€nkt upplĂ€gg! Man fĂ„r guidning frĂ„n början till slut och handledare upplevs nĂ€stan finnas i ”samma rum”. Vad jag menar med att upplĂ€gget Ă€r vĂ€l genomtĂ€nkt Ă€r att; du fĂ„r börja med att inventera dig sjĂ€lv, dĂ„ detta Ă€r mĂ€nniskovĂ„rdande yrken sĂ„ Ă€r det av stor vikt att du först mĂ„ste ha ”rotat i din egen trĂ€dgĂ„rd innan du kan gĂ„ in i nĂ„gon annans och hjĂ€lpa dem rota”. Det finns stort utrymme för egna reflektioner, blandat ömse med teori och praktik.

För mig har denna utbildning ringat in de viktigaste saker att ta upp: din relation till dig sjĂ€lv och din relation till din omgivning, hur vi pĂ„verkas och hur vi pĂ„verkar - och i den ordningen ocksĂ„. Man kĂ€nner sig vĂ€l omhĂ€ndertagen av sin handledare och du fĂ„r snabb och konstruktiv feedback pĂ„ dina inlĂ€mningsuppgifter. Litteraturen Ă€r noga utvald och Ă€ven den slukar stora delar av omrĂ„det som du behöver ha till dig. Det som Ă€r bra Ă€r att det lĂ€ggs tyngd pĂ„ egna ”case” i verkligheten. För det Ă€r ju sĂ„; att du kan lĂ€sa dig till massor men om det inte prövas i praktiken faller tyngden i din nyfunna kunskap.

Jag tycker att Humanistiskt LĂ€rcentrum gör en fantastisk balans mellan just teori och den ”kliniska praktiken”. Utbildningen kĂ€nns gedigen och grundlig och det var min första tanke/undran/oro och frĂ„ga dĂ„ jag anmĂ€lde mig; Ă€r den det fast att det Ă€r pĂ„ distans?- men blev snabbt lugn dĂ„ jag upptĂ€ckte hur det sedan var. Jag har lĂ€rt mig massor mer av det jag redan trodde jag visste om bĂ„de mig sjĂ€lv och andra – fĂ„tt testats och prövats igen med stort och vĂ€ldigt gott stöd av handledare. Jag vill varmt rekommendera Humanistiskt LĂ€rcentrum som studieval.
Anna Söderström, Stockholm. SpecialstödCoach/ samtalsterapeut/ Relationsterapeut