Referenser


Jag sökte en utbildning som baserar sin utbildning på relevant litteratur, det vill säga vetenskapligt prövade metoder . Jag valde bort de mer kända skolorna till förmån för Humanistiskt lärcenter. En fullträff. Pedagogerna jag mött, under tiden jag läst till både samtals och relationsterapeut, har engagerat väglett mig genom utbildningarna och varit mycket professionella och därtill personliga. Jag har känt mig sedd och bekräftad, vilket ju inte är självklart när man läser på distans. Jag arbetar som samtalsterapeut och relationsterapeut men läser vidare på Humanistiskt lärcentrum för att ytterligare komplettera min utbildning, och anser att de kurser som finns är och verkar så bra att jag tror att jag kommer att komplettera med ännu fler.
Åsa Jinder, Musiker och författare
Tack så mycket för en jättebra och givande utbildning. Det känns som man fått en hel del andra synsätt och en större förståelse inom arbetet som integrationsvägledare. Jag har även gått en hel del kurser genom mitt arbete med ungefär samma upplägg och innehåll, däremot så skrapade vi bara mer på ytan under dessa kurser, det här blir mer djupgående och man får en annan mycket bredare kunskap, vilket man definitivt kan ta med sig i yrkeslivet.

Jag känner att jag kan rekommendera denna utbildning vidare till dem som är intresserad av att börja arbeta inom detta yrke, eller som redan har integrationsvägledare som yrkesroll. Åter igen - tack för en bra utbildning och ett bra upplägg!
Fredrik Magnusson, Färila, Integrationspedagog
Har läst tidigare till Samtalsterapeut och nu blev jag klar med utbildning som Integrationspedagog. Båda utbildningar har varit givande,både personligen och proffessionellt.
Vill tacka för otroligt bra handledning, snabb feedback, all uppmuntring och beröm jag fått under båda utbildningar.
Kommer säkert att läsa igen hos Humanistcentrum och kan med glädje rekomendera andra.
Sanela Rovcanin, Apotekstekniker, Samtalsterapeut, Integrationspedagog
Jag har hela tiden på vägen i min utbildning (alkohol- och drogterapeut) känt mig omhändertagen och det har aldrig varit problem att komma i kontakt med handledaren, på både mejl och telefon.
Feed-backen man får är både upplyftande och gör att man utvecklas framåt hela tiden. Handledarna är verkligen till för den studerande och man känner aldrig att man besvärar, tvärtom så känner man sig enormt välkommen vid varje kontakt.
Jag har inte ångrat en sekund att jag valt humanistiskt lärcentrum för min utbildning och har redan funderat på att gå fler av deras utbildningar.
Katarina Larsson, Helsingborg, Kriminalvården
Jag har läst drog och alkoholterapeut utbildningen och en helt ny arbetsmarknad har öppnat sig för mig, och jag har precis fått mitt drömjobb! Utbildningen har varit intressant och givande genom hela upplägget och min handledare har varit snabb på att svara och bra på att hjälpa mig vid problem. Jag är otroligt nöjd och så glad att jag valde denna utbildning!
Sofie Pålsson, Teckomatorp. Undersköterska.
Utbildningen har varit väldigt givande både för min personliga utveckling och i mitt yrke. Den har bidragit till ökad livskompetens och jag har kunskap, förståelse och redskap att möta och hjälpa andra att hantera sig själva och sina liv. Jag kan verkligen rekommendera utbildningen.
Hanna Marklund, Skellefteå, f.d fotbollsstjärna i landslaget
Processinriktad, inspirerande, kompetenshöjande utbildning med kunnig och engagerad handledning.
Rekommenderas varmt!
Marie Svedberg, DALHEM, Samordnare och Diplomerad Relationsterapeut
Jag vill tacka för en jättebra handledning, omgående återkoppling och feedback. Jag är extra tacksam för all beröm och uppmuntran som motiverade mig ännu mer. Jag har verkligen jobbat hårt och njutit av varje uppgift, jag var nyfiken och intresserad och det gjorde nog att jag lyckades.

Tack!
Sanela Rovcanin, Karlstad. Apoteksrådgivare
Materialet har varit bra och en del böcker har varit kluriga men annars mycket bra. Uppgifterna har varit givande och lättförstående. Mycket intressant och givande. Lärt mig enormt mycket och fått otroligt bra feedback från handledaren och snabb respons vid uppgiftsinlämnandet. Enbart positivt.
Marie Nilsson, Löddeköpinge. Undersköterska.
Jag upplever att jag lärt mig mycket av utbildningen, både om yrket och om mig själv. Utbildning är bra, även om man har en annan sysselsättning, då man själv disponerar sin tid. Det krävs dock att man har självdisciplin då man själv ansvarar för att studierna blir gjorda och för hur lång tid det ska ta att göra dem olika uppgifterna. Det jag upplevde som lite svårare var att man skulle skaffa en praktikplats, men allt som allt är jag nöjd med utbildningen. Positivt är även att man har handledning under hela studietiden och att studielitteraturen ingår.
Cindy Vitai, Hässleholm. Samtalsterapeut
Upplägget att få uppgifter allt eftersom man klarat av den föregående uppgiften har passat mig utmärkt. Så snart jag fått svar så har jag blivit triggad att sätta igång med nästa uppgift. Om jag fått alla på en gång så hade jag nog inte reagerat på samma sätt. Det blev som en morot till framgång och påminner om "klickmetoden" som man använde till hundar :-) I det här fallet så var det helt perfekt att hantera det så.

Feedbacken har varit genomtänkt och det har gett mig mycket. Jag får en stark känsla av att "jag vill inte att det ska ta slut" . Det är väl det där med "klickande" :-) jag vill ha mer klick.
Yvonne Eklöf, Sundsvall. Projektledare men siktar på Samtalsterapeut
Till min handledare:

Jag är så jätteglad!! Din reflektion på mitt arbetet är ju toppen..... jag bara jublar. Det känns så bra och det har det gjort hela tiden. Om du var i närheten skulle du få en stor kram.
Upplägget och inriktningen är huvudet på spiken exakt vad jag var ute efter och ville jobba med och lära mig mer om. Formen för kursen var också perfekt eftersom jag jobbar heltid. Jag kände mig trygg i att ha dig som stöd, svaren kom snabbt så jag fick veta om jag var på rätt väg eller om något behövde tittas närmare på. Jag riktigt längtade till nästa uppgift.

Jag vill tacka dig av hela mitt hjärta, detta var det roligaste och mest spännande jag gjort på länge. Jag är så tacksam, villkorslös positiv aktning!!
Eva Rosander, Örebro. Administratör, Qi-terapeut(ljusakupunktur) och nu samtalsterapeut.
Till min handledare:

Jag har arbetat i många år med människor och har ett förflutet som inte alltid har gått på räls, så när jag bestämde mej för att gå denna utbildning så kändes det rätt i tid. Jag är så glad att jag har gjort det, men mest glad är jag för att jag fick lära känna dej. Denna tiden har varit en av dom bästa i mitt liv, och jag känner en sorg i hjärtat när jag tänker på att vårat arbete är slut. Du är en god människa som har allt det där som inte alla andra har, värme, känsla, empati och känslan av närhet fast du är långt bort. TACK, TACK och åter TACK för allt, jag kommer nog att återkomma för att utbilda mej mer men mitt krav är att jag vill ha dej som lärare.
Anneli Johansson, Staffanstorp
Utbildningen till diplomerad samtalsterapeut hos Humanistiskt Lärcentrum, har varit den bästa investering i både tid, pengar och energi som jag någonsin gjort. Handledningen har inneburit snabb respons, snabb hjälp och mycket pedagogiskt peppande. Litteraturen har känts relevant och användbar, och metodiken jag lärt mig känns uppdaterad och konkret. Tillgängligheten hos min handledare har varit toppen, kontakten vänlig, personlig och professionell.

Att jag dels kunnat dela upp kostnaden, dels kunnat läsa allt på distans, har möjliggjort hela utbildningen för mig, som samtidigt jobbat heltid och även praktiserat som terapeut.
När jag efter avklarad utbildning även fick en underbar blomsterbukett som grattis med bud, stod saken helt klar för mig – Humanistiskt Lärcentrum är något i särklass. Från en lärare till en annan: stort A i betyg!
Anna-Malin Lundström, Malmö. Gymnasielärare och nu även Samtalsterapeut
Jag har studerat till och är klar Diplomerad Relationsterapeut hos Humanistiskt Lärcentrum. Väl genomtänkt upplägg! Man får guidning från början till slut och handledare upplevs nästan finnas i ”samma rum”. Vad jag menar med att upplägget är väl genomtänkt är att; du får börja med att inventera dig själv, då detta är människovårdande yrken så är det av stor vikt att du först måste ha ”rotat i din egen trädgård innan du kan gå in i någon annans och hjälpa dem rota”. Det finns stort utrymme för egna reflektioner, blandat ömse med teori och praktik.

För mig har denna utbildning ringat in de viktigaste saker att ta upp: din relation till dig själv och din relation till din omgivning, hur vi påverkas och hur vi påverkar - och i den ordningen också. Man känner sig väl omhändertagen av sin handledare och du får snabb och konstruktiv feedback på dina inlämningsuppgifter. Litteraturen är noga utvald och även den slukar stora delar av området som du behöver ha till dig. Det som är bra är att det läggs tyngd på egna ”case” i verkligheten. För det är ju så; att du kan läsa dig till massor men om det inte prövas i praktiken faller tyngden i din nyfunna kunskap.

Jag tycker att Humanistiskt Lärcentrum gör en fantastisk balans mellan just teori och den ”kliniska praktiken”. Utbildningen känns gedigen och grundlig och det var min första tanke/undran/oro och fråga då jag anmälde mig; är den det fast att det är på distans?- men blev snabbt lugn då jag upptäckte hur det sedan var. Jag har lärt mig massor mer av det jag redan trodde jag visste om både mig själv och andra – fått testats och prövats igen med stort och väldigt gott stöd av handledare. Jag vill varmt rekommendera Humanistiskt Lärcentrum som studieval.
Anna Söderström, Stockholm. SpecialstödCoach/ samtalsterapeut/ Relationsterapeut